Home

Nefeli 1999

Nefeli 2000

 

 

In mei ’98 ben ik voor het eerst naar een andere boot gaan kijken. Een trailerbare Etap 20 in Beneden Sas. Prima boot, prima prijs maar het totaalgewicht weerhield me van de koop.

Door de gedachte aan de Griekse wateren begint het bloed weer sneller door de aderen te stromen. Het is alweer tien jaar geleden dat Mytika, onze Simoun 4.45 open zeilboot, ons op allerlei leuke plaatsen bracht. De wind, de zee, de zon en de choriatiki beginnen ons weer aan te trekken. Begin juni op de fiets naar Noordschans; zomaar even kijken om ideeën op te doen. De boot moet immers aan veel eisen voldoen. Misschien is het voor ons wel een onmogelijk plan. Zeker een plan met heel veel letterlijke en figuurlijke hobbels.

In Noordschans zag ik een mooie spitsgatter liggen. Van hout, één en al charme. Terwijl ik naar de elegante lijnen stond te kijken, kwam de eigenaar naar me toe. Met pijn in het hart ging hij hem verkopen. Gezinsomstandigheden waren de oorzaak dat hij na veel jaren plezier de boot van de hand moest doen. Hij vertelde me dat hij in Griekenland gezeild had. Vroeg me of ik Duxbury kende. Nou en of, ik was al elf jaar op zoek naar een boek van hem. Han  bood me het boek aan wanneer het nog in zijn boekenkast zou staan. Toen ik terugfietste, besefte ik nauwelijks wat me aangeboden was. Het eerste goede voorteken voor de nieuwe Griekse plannen. Een week later viel het boek met een doffe plof op de gangmat. Niet te geloven!

Beneden Sas