Home

Vastenavond

Kamperland - Leur

Biesbosch 2007

Zilt 20

Waddenzee

Griekenland 2008

Slapen aan boord

Zilt 20

Zilt 27

 

April 2004 hebben we Nefeli verkocht en sneller dan verwacht een goede Drascombe Lugger gevonden. Over de naam hebben we niet lang nagedacht. We hebben bijzondere herinneringen aan het Griekse eiland Trizonia in de Golf van Corinthe. Onze lugger heet Trizonia met de bedoeling dat we met Trizonia naar Trizonia gaan . 

Dit is een lang gekoesterde wens.  Een boot waar je overal mee kunt komen. Nefeli had toch altijd een minimale diepte van zo'n 55 cm. Met een Drascombe kun je zelfs door water van 25 cm diepte varen. Wrik- en boomtechnieken komen dan wel van pas. Een andere reden om weer in een open boot te gaan varen is de trailerbaarheid. De Beneteau is uitstekend te traileren maar het in en uit het water laten en halen heeft toch wel een aantal voorwaarden. Het optuigen is vervolgens een hele klus. Ik ben niet iemand die zijn boot in steeds dezelfde haven wil hebben. Met mijn trailer kan ik overal komen. Sinds enkele jaren heb ik een kanteltrailer. Zo voorkom je heel wat lagerproblemen. Lagers in zoet water zijn lastig, maar wanneer de lagers in zeewater zijn geweest, spoel ze dan maar helemaal schoon. Nieuw vet en vervolgens gaan ze toch roesten. Een schurend geluid verraadt de slechte staat van de lagers. Met onze Simoun zijn wel eens met dubbel gebroken lagers uit Griekenland gekomen. Gelukkig goed afgelopen.

Vanaf 2004 hebben we met Trizonia vele tochten gemaakt. Het vaargebied: het Hollandsch Diep, de Leurse Vaart, de Mark, het Veerse Meer, de Amer, de Brabantse Biesbosch, het Lauwersmeer, het Huizermeer, het Volkerak, de Zuid-Hollandse Biesbosch, de Amertak, het Markkanaal, de Waddenzee, de singels van Breda, de Oosterschelde, Krammer, Mastgat, Zijpe, de Dintel, de Bergse Maas, het Haringvliet, het IJ, de Amsterdamse grachten, de Golf van Corinthe en de Ionische Zee.

In de zomer van 2008 zijn we met het gezin met de auto en Trizonia naar Griekenland gegaan. De boot draagt de naam van een Grieks eiland dus ...

...lag Trizonia in de vissershaven van Trizonia; Ligplaats  Trizonia.kmz